Petr a jeho právo na rodinu

Práva dětí na křižovatce

Ne všichni dospělí se mohou stát dobrými rodiči, někteří by potřebovali pomoc a čas dozrát. Rodičem člověk zůstává, ani když o to příliš nestojí, nebo to neumí. Existují sociální služby, které umí takové rodiny doprovázet, aby děti nemusely skončit ani v dětském domově, ani v pěstounské péči. Je sice hezké, že se umíme postarat o děti bez adekvátního rodinného prostředí, ale co s nimi bude, až jim bude osmnáct? Co si odnesou do života? Sledujte další příběhy na kanálu Práva dětí na křižovatce na YouTube. Napište nám svůj názor a podělte se o zkušenosti. Sledujte příspěvky na FB Hlasy dětí https://www.facebook.com/hlasydeti Napište svůj dotaz nebo názor na práva dětí na na www.hlasydeti.cz Upozornění: Toto video je určeno výhradně pro soukromé a individuální použití. Použití na základních a středních školách je možná pouze s podporou metodické příručky, která je dostupná ke stažení na www.hlasydeti. Jiné použití je v rozporu s licencí, které patří organizaci DOMUS – Centrum pro rodinu.