Pro děti

Ahoj,

Zavítal jsi na naše stránky, tak žiješ pravděpodobně v pěstounské rodině nebo u svých příbuzných (babičky, dědice, tety, …), u kterých jsi v pěstounské péči. Možná jsi také na přechodnou dobu u pěstounů, než se vyřeší složitá situace u tebe doma.

Možná v pěstounské péči nejsi, ale máš nějaké starosti, které se týkají Vaší rodiny, školy nebo Tvých kamarádů.

Taky jsi sem možná zavítal jen náhodou nebo ze zvědavosti.

Jsme moc rádi, že jsi tu a chceš se ujistit, pokud řešíš nějaké starosti v pěstounské nebo vlastní rodině, pokud někdo nebo něco tě trápí ve škole, nedokážeš pochopit kamarády, jsi smutný, … že se můžeš na nás obrátit s důvěrou, rádi se Ti budeme věnovat. Tvůj názor je vždy důležitý.

Chtěl bys vědět více o tom, co je to pěstounská péče?

Nabízíme Ti dva příběhy Honzy a Petry, kteří se dostali do péče pěstounů. Klikni na tento odkaz a podívej se, jak se stane, že se některé děti do pěstounské péče dostanou a jak to probíhá.

(Děkujeme spolku Velký vůz Sever za laskavé povolení  použít  jimi vytvořené komiksy Dětský průvodce péče o pěstounské péče na našem webu Komiks vznikl ve spolupráci s Velkým vozem Sever a MPSV díky projektu ESF OP LZZ Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti, číslo CZ.1.04 / 3.1.00 / 04.00008.)