Vzdělávání pro pěstouny 20.10.2018

20.10.2018 proběhlo naše druhé vzdělávání v rámci „Spolku Pěstoun“. Lektorem byla Mgr. Gabriela Vykypělová a téma vzdělávání  „Podpora vztahu s přijatým dítětem  – vztahová vazba, vytváření bezpečné vazby,   nejistá vztahová vazba a její projevy, vývojová specifika, terapeutické rodičovství „

Vzdělávání se zúčastnila většina našich pěstounů a přidalo se k nám i 10 pěstounů z jiných organizací. Vzdělávání bylo velmi kladně hodnoceno v evaluačním dotazníku po stránce obsahové, ale i četné dotazy pěstounů na lektorku byly důkazem toho, že téma je velmi důležitým propojením s každodenním životem pěstounů a jejich přijatých dětí.

Mgr.Vykypělové tímto ještě jednou moc děkujeme a těšíme se, že se s ní v rámci vzdělávání uvidíme i někdy příště.

V rámci vzdělávání bylo zajištěno i hlídání pěstounských dětí. Kromě dvou kočárků, jsme měly na starosti i osm „pobíhajících“ dětí, pro které jsme měli zajištěný program. Napřed se všechny  děti mezi sebou seznámily, byli jim představeny hlídačky, které s nimi budou čas trávit a naopak od pěstounů jsme dostaly informace o dětech, které budeme hlídat. Protože bylo velmi pěkné počasí, čas jsme mohli trávit venku na prolézačkách, pískovišti, skákat panáka, kreslit na chodník nebo hrát deskové hry. Odpoledne pak proběhla „Honba za pokladem“ kde musely děti na cestě plné překážek ukázat nejen svůj důvtip, herecké nadání, ale i sportovního ducha a v neposlední řadě se naučit pracovat v kolektivu, spoléhat se jeden na druhého. Odměnou za jejich velkou snahu jim pak na konci cesty byl dobře ukrytý poklad (sladkosti a hračky). Nakonec jsme si zazpívali a už viděli, jak k nám přicházejí rodiče a letošní druhé a zároveň poslední vzdělávání je u konce:-)

Na příští rok budeme měnit nejen prostory na vzdělávání, ale bude i více vzdělávacích dnů a můžete se těšit i na Mikulášské a Vánoční posezení pěstounů.